Om Traktorcross.no

Traktorcross.no er en klubb som driver med forskjellige sportsgrener innen traktorkjøring, slik som traktorcross, pulling og speedway.

Grue Bondelag fant ut at traktorcross var noe de ville prøve etter kontakt fra st.hanskomiteen på Kirkenær, og under St. Hans-feiringa på Kirkenær i 2010 ble første traktorcrossløpet arrangert. Det viste seg ved første forsøk at dette virkelig var noe som fenget både førere og publikum, både i bygda og utenfor. Vips så var et nytt uttrykk på alles lepper – TRAKTORCROSS på Kirkenær!

I 2010 kjørte vi på ei bane midt i Kirkenær sentrum, hvor det kun var mulighet for å kjøre èn om gangen.  Så kom høsten 2010, og et jorde mellom RV 20 og flomverken like syd for Kirkenær, var rigget for nok en runde med Traktorcross. Da var suksessen bevist, og resten er som sagt historie.

En av tankene bak påfunnet fra ildsjelene i Grue Bondelag, var å kunne tilby noe for unge som ikke er opptatt av de tradisjonelle syslene som f.eks fotball, håndball og ski, men som ønsker en hobby som ikke trenger å koste skjorta. Grue er en relativt stor jordbrukskommune i et område med mye traktorer i alle størrelser og fasonger, så her er det bare å ta fram traktoren, sørge for at den har godkjent sikkerhetsbelte, godkjent veltebøyle, skilt og at den ellers oppfyller kravene som stilles i reglementet. Føreren må ha førerkort på traktor, hjelm og heldekkende bekledning.

Til 2011-sesongen hadde det skjedd litt av hvert i låver og verksteder rundtom, og det var kommet ombygde traktorer med større motorer og andre modifiseringer. Dette gjorde at det ble to klasser – standard og modifisert.  En traktor i standard klasse er uten hydraulisk vendegir, og kun et hydraulisk hurtiggir og motor lik den som var levert med ny. I modifisert er grunnlaget likt, men her er det fritt valg av motor. Så om du vil kjøre med V8 bensinmotor, bensin-turbomotor eller en stor lastebilmotor så er valget fritt, men her er det også strengere sikkerhetskrav.

Ettersom vi arrangerte traktorcross på St.Hans, høst og vinter så ble mye av ressursene i Grue Bondelag brukt til å arrangere Traktorcross, derfor bestemte vi oss for å starte vår egen klubb.

Traktorcross-klubben ( Traktorcross.no Solør ) ble stiftet 19. mars 2013, Blant annet har vi satt sammen et styre med underliggende komiteer og laget vedtekter.

I mai 2013 hadde vi 73 medlemmer i klubben. og medlemsmassen har etter noen år nå stabilisert seg på rundt 60-70 medlemmer.

Vi har vokst som klubb og satset mer og mer på traktorpulling. Dette ser vi er noe som er populert og som er en sport som er utbredt i hele verden, samt flere andre steder i norge også.

Vi har nå etter flere år med å leie vogn fra jæren traktorpullingklubb gått i innkjøp av egen vogn til standard traktorer og en liten en til gardenpulling. vi leier fortsatt vogn fra nå trønderlag siden de kjøpte den gamle vogna fra jæren og vi har samarbeidet med de klubbene for å få til løp.

Med ny pulling bane i 2018 ser vi lyst på framtida innen norsk traktorsport.

Arrangement vi har hatt tidligere:

 • St.Hans 2010
 • Høst 2010
 • St.Hans 2011
 • Høst 2011
 • Vinter 2012 (kun oppvisning i forbindelse med Rally Sweden)
 •  St.Hans 2012
 • Høst 2012
 • Vinter 2013 (kjøring i forbindelse med Rally Sweden).
 • St.Hans 2013
 • Traktorcross på Magnor travbane sommer 2013 (innleid av Eidskog Bondelag )
 • Høst 2013

  Og mange flere i årene som har gått. 🙂